30 may 2013

Nou Barris: dèficit democràtic, social i de drets i llibertats

Les imatges valen més que mil paraules: veïnat cansat del menysteniment de la regidora de CiU a Nou Barris s'ha hagut de mobilitzar a la plaça de Sant Jaume per intentar ser escoltats pel govern municipal. Joves de Nou Barris detinguts de manera intimidatòria per fer denúncia social dels abusos del poder financer. Privatització de l'espai públic i democràtic: policialització i restricció d'accés a les audiències públiques, enregistrament de veïnat, alhora que es toleren discursos racistes i xenòfobs. Voluntat d'apropiació partidista i classista de les institucions. Insubmissió als acords del Ple del Consell de Districte. Intent governamental de CiU de manipular els Consells de Participació.

Dèficit social: Nou Barris està socialment castigat per l'ofensiva contra-inversora dels acords PP-CiU, que deixen al districte amb una pèrdua d'inversions. Davant la fractura social causada per la crisi-estafa, tenim un govern municipal de Nou Barris que no assumeix compromisos polítics en sanitat, educació, serveis socials, lluita contra la pobresa, habitatge, treball, transport públic, cultura, equipaments...

Dimarts 15-M, des d'ICV-EUiA denunciem que els requisits exigits en el lloguer d'habitatges públics a Torre Baró deixen fora a la majoria de famílies de Nou Barris. CiU no rectifica. Dos dies després, fruit de la mobilització i l'organització social, el govern municipal de CiU es veu obligat a negociar solucions. Entre elles, revisar els criteris d'adjudicació dels habitatges.

A Nou Barris patim en primer pla la crisi-estafa. I, alhora, estem en primer pla articulant les resistències i organitzant la construcció de respostes i propostes. Nou Barris està al capdavant de la construcció de l'alternativa.

Mònica Palet
Grup Municipal ICV-EUiA
Consell de Districte de Nou Barris

No hay comentarios:

Publicar un comentario