18 oct 2014

Resultats de l'activitat d’ICV-EUiA al Plenari del Districte de Nou Barris de dia 14 d'octubre


El 14 d’octubre teníem Plenari del Consell de Districte de Nou Barris on el Grup Municipal d'ICV-EUiA presentàrem diverses propostes. Aquest ha estat el resultat de la nostra activitat:

1.- Pressupost social i participatiu pel 2015 a Nou Barris.

ICV-EUiA demanava un procés participatiu per a elaborar el Pressupost 2015:
 
- Obrint el diàleg amb la ciutadania i les entitats.

- Augmentant el pressupost dels serveis socials, les polítiques actives i plans d’ocupació, la dinamització econòmica i social i les polítiques integrals contra la pobresa.

I s’ha aprovat, amb l’abstenció de PP i el vot en contra de CiU.


2.- #Elsmalaltsnofemvacances per això #volemllits a l’Hospital de la Vall d’Hebrón.

El govern municipal de CiU al Districte de Nou Barris va rebutjar el Prec d'ICV-EUiA exigint que:

- El Pressupost de Salut 2015 recuperi, al menys, els imports anteriors a les retallades (que són uns 2.000 milions d’euros), es destinin al sector públic de la salut i augmenti el pressupost de l’Assistència Primària.
 
- S’aturi la derivació de pacients, recursos i serveis dels hospitals públics cap a la sanitat privada amb ànim de lucre.


3.- Què, qui, com s’inverteix en educació a Nou Barris?

Les retallades de CiU, a tot els cicles de l’ensenyament, tenen efectes sobre la infància i el jovent dels nostres barris. El Grup Municipal d'ICV-EUiA volia conèixer les següents dades referides a Nou Barris:

Nombre de centres, d’alumnes i de docents. Ràtios d’alumnat/unitat, alumnat/personal docent i alumnat/ordinador. Inversió per alumne. Nombre de beques menjadors i percentatge de beneficiats per sol·licituds. Evolució de la taxa d’escolarització de 0, 1 i 2 anys. Taxes de graduació a l’ESO, escolarització de 16 i 17 anys i graduació al batxillerat. Percentatge d’alumnat aprovat en les proves d’aptitud per a l’accés a la universitat. Alumnat que obté els títols de CFGM i CFGS.

La resposta de CiU al Plenari de Nou Barris es limita als indicadors de beques menjador.


4.- Seguiment de la proposició d'ICV-EUiA: drets de les persones llogateres pisos socials.

Les persones llogateres de pisos socials denuncien actuacions abusives de la immobiliària Colon Viviendas-Grupo Azora. ICV-EUiA ha instat la Generalitat a investigar si està vulnerant la Llei del Dret a l’Habitatge, i a Nou Barris, fèiem un seguiment per garantir que es compleix l’acord aprovat pel Plenari de Districte al mes de març.

La resposta de CiU és “s’ha anat treballant” i farem complir la legalitat. Però, calla pel que fa al lliurament de l’informe anual d’avaluació del compliment de la legalitat, que vàrem exigir.

CiU ha trigat 3 mesos en reunir-se amb el Fons d’Inversió Colon Viviendas i ha aconseguit, tan sols, allò en que aquest ha volgut cedir (no vincular habitatges i pàrkings i pagament fraccionat de les fiances). CiU s’ha sotmès a Colon Viviendas en continguts i en forma (el Fons d’Inversió ha marcat l’agenda i els continguts).


Podeu recuperar el contingut íntegre del Ple de Nou Barris del 14 d’octubre al següent vídeo: http://www.youtube.com/watch?v=HuBEtd45qI0


No hay comentarios:

Publicar un comentario