10 oct 2014

Propostes d’ICV-EUiA al Plenari del Districte de Nou Barris de dia 14 d'octubre


Els dies 13 i 14 d’octubre tenim Audiència i Plenari a Nou Barris a les 19 h (Seu del Districte, plaça Major de Nou Barris s/n). Des d’el Grup Municipal d'ICV-EUiA presentem al Ple del Districte de Nou Barris: 

1.-  Pressupost social i participatiu pel 2015 a Nou Barris.

A proposta d’ICV-EUiA, l’Ajuntament de Barcelona  ha aprovat fer un procés participatiu per a elaborar el Pressupost 2015.  Al Ple de Nou Barris exigim: 

- Obrir el diàleg amb la ciutadania i les entitats.
 
- Augmentar el pressupost dels serveis socials, les polítiques actives i plans d’ocupació, la dinamització econòmica i social i les polítiques integrals contra la pobresa.


2.- #Elsmalaltsnofemvacances per això #volemllits a l’Hospital de la Vall d’Hebrón. 

El col·lapse en els serveis d’urgències i la necessitat de reobrir plantes hospitalàries ha obligat, a les persones treballadores i usuàries de la Sanitat Pública, a ocupar el CatSalut i manifestar-se davant el Parlament de Catalunya. La resposta social i el Prec d'ICV-EUiA exigeixen que:

- El Pressupost de Salut 2015 recuperi, al menys, els imports anteriors a les retallades (que són uns 2.000 milions d’euros), es destinin al sector públic de la salut i augmenti el pressupost de l’Assistència Primària.

- S’aturi la derivació de pacients, recursos i serveis dels hospitals públics cap a la sanitat privada amb ànim de lucre.


3.- Què, qui, com s’inverteix en educació a Nou Barris? 

Des del 2008, la inversió per alumne i curs ha baixat 1.000 euros, les beques pels llibres de text s'han reduït a zero, les beques menjador no cobreixen les necessitats reals i n’hi ha menys matriculacions a Batxillerat i a la Universitat de l’alumnat de classe treballadora. Per tot això el Grup Municipal d'ICV-EUiA vol conèixer les dades que afecten a Nou Barris.


4.- Seguiment de la proposició d'ICV-EUiA: drets de les persones llogateres pisos socials.

Aquest mes d’agost ICV-EUiA ha instat la Generalitat a investigar si la immobiliària Colon Viviendas Sil està vulnerant la Llei del Dret a l’Habitatge: http://www.iniciativa.cat/icv/news/51653

A Nou Barris, ICV-EUiA fem un seguiment per garantir que es compleix l’acord aprovat pel Plenari de Districte al mes de març. Els habitatges de lloguer per a joves de l’Avinguda Rio de Janeiro i el carrer Urrutia han de complir amb la seva funció social.

http://coalicioicveuianoubarris.blogspot.com.es/2014/10/drets-de-les-persones-llogateres-pisos.html
http://coalicioicveuianoubarris.blogspot.com.es/2014/03/lloguer-social-dels-pisos-per-joves-de.html
http://coalicioicveuianoubarris.blogspot.com.es/2014/03/resultats-de-lactivitat-dicv-euia-al.html


No hay comentarios:

Publicar un comentario