5 oct 2014

A Nou Barris volem decidir-ho tot

Comencem una tardor en un context que podem considerar històric i que deixa entreveure alhora nous aires de canvi però també d'incertesa.

On la ciutadania perd més la seva confiança en un sistema institucional i polític, del qual molts s'omplen la boca dient-ne democràcia, però que a la vegada s'utilitza per negar a la ciutadania el dret universal a ser escoltat mitjançant les urnes.

Quan dia si i dia també surten casos de corrupció i mala praxi de l'ús del poder, se'ns cauen ídols a terra ja que tenim el mal costum de col·locar-los en un pedestal, i encara avui ens volen donar lliçons de moralitat. Tant a Espanya com a Catalunya predominen les portes giratòries i veiem cada cop més que el govern està en mans de les grans multinacionals i entitats financeres enlloc d'estar al servei de la ciutadania que els ha dipositat la seva confiança mitjançant el vot.
 
Una vella Europa centrada en mantenir el seu estatus entre socialistes i conservadors que pacten repartir-se el pastís del poder mentre ofeguen la ciutadania amb polítiques restrictives del dèficit i al mateix temps rescaten mitjançant diners públics als bancs que han provocat que estiguem com estem.
 
Un Ajuntament de BCN que prioritza beneficiar els interessos dels operadors turístics incrementant el número de places hoteleres i apartaments turístics, provocant les primeres revoltes ciutadanes a la Barceloneta. Fent la major despesa d'inversió en eixos comercials de luxe com passeig de Gràcia i Diagonal, escoltant només als interessos del comerç elitista o a grans multinacionals, afavorint l'increment del sostre comercial a l'Heron City en detriment del petit comerç. 

I com trobem Nou Barris? Tal i com la vam deixar abans de l'estiu: desnonaments exprés cada setmana; taxes d'atur per damunt de la mitjana de BCN; més treballadors i treballadores en risc de pobresa perquè no reben cap prestació; un inici de curs escolar on s'han reduït els ajuts de menjador, ràtios d'alumnes per aula al nivell dels anys 70 i més fills i filles de treballadors que veuen frustrades les seves possibilitats de continuar estudiant perquè els preus de les matrícules i materials li són prohibitius; una sanitat pública que cada dia que passa el conseller Boi Ruiz s'encarrega de desmantellar en benefici de la patronal privada. 

En aquesta situació, el veïnat de Nou Barris no és un actor passiu sinó, ans al contrari, dels més actius i no és aliè del que se li està prenent. Van liderar aquest estiu les protestes a l'Hospital Vall d'Hebron contra els tancaments de plantes i el dèficit en les assistències dels CAP reclamant i aconseguint la compareixença del conseller de Salut al Parlament de Catalunya.
 
El veïnat continua amb les mobilitzacions contra la pujada del preu del transport públic del qual el govern es nega a replantejar la baixada, sense oblidar el recolzament i acompanyament diari que el veïnat fa a les famílies que veuen perillar la seva vivenda mitjançant desnonaments lesius que atempten contra la seva dignitat com a persones.
 
I davant d'aquesta realitat, ICV-EUiA continua al costat del veïnat recolzant i presentant propostes per revertir el desmantellament de lo públic i reivindicar el paper actiu de la ciutadania i agents socials per participar en les preses de decicions que afecten a la seva vida.
 
Mònica Palet Montero
Consellera Portaveu ICV-EUiA
Districte de Nou Barris

No hay comentarios:

Publicar un comentario