14 jul 2013

Nou Barris: la qualitat democràtica en el centre dels debats al Plenari 9 juliol 2013



El darrer Ple del Consell de Districte de Nou Barris, la qualitat democràtica ha estat l’eix transversal de les propostes d’esquerres i els debats generats al Plenari del Consell de Districte de Nou Barris.
El Contra-Informe amb un relat alternatiu del Nou Barris real, com el requeriment d’informació davant la poca transparència i concreció de la Mesura de govern envers la infància, son exercicis de transparència i qualitat democràtica. El compromís amb el nou Consell Sectorial de Persones amb discapacitat i/o diversitat funcional; la defensa i formulació d’ un paquet integral i transversal de mesures per a la transparència.
La denúncia de les limitacions democràtiques com les restriccions a les Audiències Públiques, les limitacions a la participació i ús de l’espai públic; l’enregistrament del veïnat i l’apropiació partidista i classista de les institucions i la permanent insubmissió CiU als acords del Ple.
Són exercicis de defensa de la qualitat democràtica els dos Prec d’ICV-EUiA: demanda a la Regidora que assumeixi la seva responsabilitat de presidència dels Consells de Barri, per donar al veïnat respostes i per assumir compromisos. Demanda, davant d’incompliment de les condicions, rescindir la licitació vigent i recuperar la gestió de l’explotació del camp de futbol municipal de Porta.
Defensar la qualitat democràtica és defensar la democràcia social:
§  Si no garantim l'alimentació, neguem els drets humans, neguem la llibertat, neguem la democràcia. La proposició d’ICV-EUiA 9B va ser aprovada per unanimitat. Una bona notícia. La molt dolenta i lamentable es que, en ple segle XXI, la involució democràtica faci necessari presentar i defensar proposicions com aquesta.
 
§  Sense garantir la qualitat de l'educació pública, degradem els drets socials i la democràcia. En tornar a preguntar com s’està executant una proposta nostre de defensa de l’educació pública aprovada en plenari.
 
§  Sense dret a l’habitatge no hi ha llibertat ni democràcia social. Per això, hem recolzat les demandes de l’Associació 500x20 i de l’ Acampada pel Dret a l’Habitatge.
 
§  Amb equipaments tancats i riscos a la gestió cívica de proximitat d’equipaments públics, no hi ha democracia.
 
§  Amb Nou Barris socialment castigat per l'ofensiva contra-inversora dels acords PP-CiU, no hi ha democràcia
Mònica Palet i Pere Fernàndez
Grup Municipal ICV-EUiA
Consell de Districte de Nou Barris

No hay comentarios:

Publicar un comentario