7 mar 2011

CIU SUPRIMEIX EL PROGRAMA CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA.

La primera acció de Felip Puig com a responsable d’Interior ha estat la supressió del “Programa de seguretat contra la Violència Masclista”, una actuació del Departament que liderava Joan Saura, que tenia reconeixement i consideració general.

El programa s’encarregava, entre d’altres, de fixar i executar una estratègia comuna en matèria de seguretat en la lluita contra la violència vers les dones. Així, s’ha homogeneïtzat l’actuació a totes les comissaries dels Mossos d’Esquadra amb la creació d’unitats d’atenció a la víctima. S’ha impartit formació a 5.200 mossos, policies locals i aspirants.

El Programa també ha desenvolupat protocols d’actuació contra la mutilació genital femenina i els matrimonis forçats, a més de campanyes de prevenció i sensibilització, així com diverses jornades i conferències en l’àmbit de la prevenció i la sensibilització
 
Una de les accions més rellevants del Programa ha estat la recent macroenquesta sobre la violència masclista a Catalunya, un sondeig telefònic realitzat a 14.000 dones i 1.500 homes que ha aportat una importantíssima informació que s’ha de desenvolupar. Entre d’altres dades, s’ha evidenciat que una de cada quatre dones catalanes ha estat agredida en algun moment de la seva vida.

Volem denunciar que amb l’eliminació del Programa el nou govern envia el missatge a la ciutadania catalana que la lluita contra la violència masclista deixa de ser una prioritat i té l’efecte d’invisibilitzar de nou el greu problema. Des de la coalició ICV-EUiA estarem amatents a l’evolució i el tractament que es desenvoluparà des del govern de la Generalitat, i en particular des del Departament d’Interior, de les polítiques de lluita contra la xacra que suposa la violència masclista. Després d’haver suprimit un dels instruments fonamentals d’actuació, no consentirem cap involució en aquesta lluita

No hay comentarios:

Publicar un comentario