16 ago 2010

MESURES DEL GOVERN DE LA GENERALITAT PER A CONTENIR LA DESPESA.

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat mesures per contenir la despesa durant 2010, per valor de 1.670 milions d’euros. Per a ICV, el Govern Català no podia aplicar a Catalunya les receptes errònies que el PSOE ha aprovat a Espanya, i va proposar canvis, reduint els efectes de les mateixes.

- No afectarà a prestacions socials, a l’aplicació de la Llei de Dependència, el “xec nadó” català o a les escoles bressol.

- Reducció d’un 5% en el nombre d’alts càrrecs i directius, així com la limitació de les hores extraordinàries.

- La reducció del salaris imposada pel decret de Zapatero, no compartida per ICV, es  compensarà amb una clàusula de recuperació salarial.

- Es racionalitza l’administració, reduint el nombre d’entitats públiques (63 menys).

- En lloc d’aturar totes les inversions públiques es prioritzaran les infraestructures importants per a la societat i el medi ambient.

- Finalment, també es desenvoluparà un Pla de Lluita contra el Frau i, a proposta d'ICV-EUiA, es pujarà un 5% l'IRPF a les persones amb més de 100.000 euros d'ingressos anuals (uns 20.000 contribuents), que segons Joan Herrera s’hauria d’acompanyar amb una llei que assegurí el seu destí a les polítiques socials.


No hay comentarios:

Publicar un comentario