30 mar 2014

Nou Barris: democràcia, drets i llibertats continuen presidint el Ple

Ple del Consell de Districte de Nou Barris en el 28 aniversari del Vot OTAN NO de Nou Barris i Catalunya i en jornada de lluita #stoppujades. Les lluites a Nou Barris vénen de lluny, són plenament vigents i aniran més lluny encara.

Inici del Ple amb la presentació d'Informe de la regidora, caracteritzat per:

1. Cap menció ni explicació de la crisi de govern municipal del Districte, que va ocasionar el cessament de l'anterior gerent.

2. Diferents narracions envers diferents temes, sense aportar dades ni concretar compromisos. Ni dades sobre l'impacte a Nou Barris de la política d'AUSTERICIDI EDUCATIU. Ni dades quantitatives i qualitatives dels DESNONAMENTS, ni cap concreció d 'implementació de les actuacions envers els immobles permanentment desocupats, ni canvi d' interlocutor en matèria d'habitatge. Ni cap compromís de recolzar els projectes comunitaris de Barri Solidari, a la zona nord i menjador social (i més), a Can Peguera. Silenci de la regidora davant l'atac als drets i llibertats de les dones i davant l'augment abusiu del preu del transport públic.

Responent a les peticions d'ICV-EUIA, CiU es compromet a crear, en breu, un "Grup de Treball Habitatge Nou Barris".

El Ple de Nou Barris va informar DESFAVORABLEMENT el projecte retallador de CiU sobre les noves normes de participació, disfressades de racionalització i actualització. CiU no ha volgut recolzar la proposta d'ICV-EUiA de consensuar un acord de Ple de Districte per garantir l'autogovern i el singular i consolidat model participatiu de Nou Barris, que pot quedar laminat per la voluntat uniformitzant de CiU. Tampoc ha respost a les acusacions d'haver restringit democràcia i participació: utilitzar indegudament cossos i normes de seguretat, limitar l'accés a l'Audiència Pública, buidar de contingut els consells de participació, censurar cartells (Festival de Sopes i Festival Sólo para Cortos...).

Finalment, i molt rellevant, el Ple de Districte va aprovar per unanimitat la Proposició presentada per ICV-EUiA, que insta al Consorci de I'Habitatge a exigir al Fons d'Inversió Azora que compleixi les normatives d'habitatges de protecció oficial i actuï legalment davant clàusules abusives a contractes i repercussió indeguda de despeses. La proposició va donar lloc a un debat complex, ric i sincer entre un grup de representants de les persones llogateres, dels habitatges de Pg. Urrutia i Av. Rio Janeiro, i el grup municipal d'ICV-EUiA, ponent de la proposició.

Pere Fernàndez
Conseller portaveu adjunt d'ICV-EUiA
Districte de Nou Barris

No hay comentarios:

Publicar un comentario