19 mar 2013

Perquè totes les propostes per a Porta Sóller no són iguals… ICV-EUiA votà en contra de la proposició del PP

El 12 de març el Plenari del Districte de Nou Barris va veure tres iniciatives relacionades amb la reforma de la plaça Sóller i el destí dels locals que ocupava el Centre Cívic de Porta, abans del seu trasllat a can Verdaguer.
 
PSC, PP i ICV-EUiA a Nou Barris presentàvem al ple les nostres propostes sobre aquesta reivindicació veïnal i, malgrat que pot semblar difícil, molt diferents.
 
Perquè no tots els partits polítics sóm iguals, ni les nostres idees són les mateixes, Porta-Sóller és un bon exemple de les diferents idees que defensen els partits de dretes i els partits d’esquerres.
 
Analitzem la proposta d’ICV-EUiA:
 
- Traslladem la petició veïnal recolzada per les associacions de Porta i la seva ciutadania mitjançant la consulta que van fer: “La reforma de la plaça Sóller i del local dels baixos i peixera per fer possible la proposta veïnal del Casal de Joves de Porta, Vilapicina, Torre Llobeta i Turó de la Peira, i l’Espai Comunitari pel Barri de Porta”.
 
- Exigim mecanismes democràtics de decisió directa pels ciutadans: “L'inici immediat del projecte d'obres i Pla d’Usos sotmès a un procés participatiu amb consulta ciutadana, la licitació, adjudicació i execució de les obres projectades.”
 
- Apostem per la gestió social i de proximitat dels equipaments per l’associacionisme de Nou Barris: “Que la gestió futura de Casal de Joves i Espai Comunitari correspongui a entitats del barri de Porta o subsidiàriament del districte de Nou Barris, garantint l'aplicació de criteris de gestió eficient, transparent, social, comunitària, democràtica i participativa”.
 
El text del PP:
 
- Deixa sense participació ciutadana al veïnat de Porta.
 
- No parla de la gestió social per entitats de Nou Barris, el que permetria l’entrada d’empreses privades amb l’objectiu d’obtenir beneficis econòmics i sense criteris de gestió transparent, comunitària, democràtica i participativa.
 
Perquè totes les propostes per a plaça Sóller no són iguals, ICV-EUiA votà en contra de la proposició del PP.
 
Malgrat que les tres iniciatives han sortit del Ple del Districte aprovades, la realitat és que l’equip de Govern de CiU al Districte de Nou Barris ha dit que no assumeix cap compromís d’inversió, el que també respon a una lògica d’un partit de dretes.
 
CiU no ha tingut cap problema per posar 4 milions d’euros, dels ciutadans de Barcelona, pel circuit de Montmeló, 5’7 per a els hotels i comerços de luxe de Passeig de Gràcia, 6 milions per un nyap a Diagonal o el projecte de mega-iots al port de Barcelona, alhora que s’oblida de solucionar els problemes dels barris populars de la ciutat.

Podeu llegir les tres propostes a:
http://coalicioicveuianoubarris.blogspot.com.es/2013/03/a-porta-soller-volem-un-casal-de-joves.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario