13 mar 2013

En el major dels secrets, entra en funcionament l'accés a l'estació de metro a Virrei Amat

ICV-EUiA denuncia, a peu de carrer, que Rognoni i el govern de CiU a Nou Barris amaguen al veïnat l'entrada en funcionament del nou accés de metro a Virrei Amat.
 
L’adaptació de l’andana del metro a Virrei Amat i l’accés a superfície amb escales mecàniques, a la sortida de Pi I Molist / Pg Fabra i Puig, ha estat durant molts anys una reivindicació veïnal del Turó de la Peira, Porta i Vilapicina-Tore Llobeta, amb l’acompanyament d’ICV-EUiA.
 
És una proposta de clara justícia social i ciutadana, de promoció del transport públic, la mobilitat sostenible i l'accesibilitat per a tothom, i els governs d’esquerres, a Barcelona i a Catalunya, van licitar l’obra amb un pressupost de 8.049.552,30 € + 18 % de IVA (2010) = 9.498.471,77 € a la tardor del 2010.
Al mateix hivern de 2010 es van adjudicar les obres de remodelació a la UTE Suris, S.L. & Vias y Construcciones S.A. per a la construcció de les obres de remodelació.
Després del canvi de govern de la Generalitat, amb l’adjudicació de l’obra feta i amb la corresponent dotació pressupostaria, l’inici de l’obra es va aturar fins després de les eleccions municipals. Maniobra del govern Mas per erosionar el govern municipal d’esquerres d’aquell moment i facilitar més vots municipals a CiU en aquests barris ?
El veïnat de Nou Barris no oblida l’etapa d’oposició municipal de CiU, quan exigia “l'inici immediat” de la remodelació de l'estació del metro de Virrei Amat, ni oblida a Antoni Vives, regidor de CiU adscrit a Nou Barris, repartint 2.000 fulletons entre els usuaris per reclamar la reforma de l’estació de Metro de Virrei Amat a la tardor del 2008.
Les obres van començar el febrer del 2011, CiU arriba als governs de la ciutat i de Nou Barris i el govern de Mas retalla la partida pressupostaria de les obres de remodelació del Virrei Amat,  anul·lant la instal·lació de les escales mecàniques a l’accés de Pi I Molist / Fabra i Puig.
La protesta veïnal exigeix el rendiments de comptes al govern CiU de Nou Barris i denuncia la submissió d’aquest al govern de CiU a Catalunya.
Per incoherents, per incomplidors, per manipuladors, per retalladors, per submisos... ni CiU ni l’alcalde Trias no volen donar la cara davant el veïnat de Nou Barris el dia de l’entrada en funcionament del nou accés a l’estació de Metro de Virrei Amat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario