10 jul 2012

Resultats de l'activitat d'ICV-EUiA al Plenari del Districte de Nou Barris del 3 de juliol

ICV-EUiA hem presentat un seguit de propostes al Plenari de Districte de Nou Barris del 3 de juliol i recolzat les d’altres Grups Municipals. Aquests han estat els resultats de la nostra activitat:

INFORME DE LA REGIDORA DEL DISTRICTE, PRESENTAT PER L’EQUIP DE GOVERN DE CiU.
La intervenció del Grup Municipal ICV-EUiA Nou Barris ha estat crítica per les mancances i llunyania de la realitat de Nou Barris: el govern municipal de CiU no resol els problemes dels veïns i veïnes i, quan actua, empitjora la situació. Nosaltres hauríem fet propostes sobre fiscalitat, dació en pagament, habitatges d’emergència, educació, ocupació i participació ciutadana.
CiU limita la participació ciutadana al Pla d’Actuació pel Districte i al Pla d’Actuació Municipal i respon a les justes reivindicacions veïnals amb expedients sancionadors a les AVV de Guineueta i Canyelles. El GM d’ICV-EUiA Nou Barris treballa de forma participativa un PAM i PAD alternatius.
Les intervencions dels representats d’entitats i veïns, sobre problemes dels barris, equipaments i generals, coincideixen en l’anàlisi i la manca de respostes per part de la Regidora de CiU.
MESURA DE GOVERN: PLA ESPECIAL DESNONAMENTS.
Cap novetat, és el mateix que CiU proposa a nivell general de Barcelona sense fer res davant la gravetat i la quantitat de desnonaments a Nou Barris. Des d’ICV-EUiA expliquem les propostes fetes a l’Ajuntament, Parlament i Congrés:
a)    Limitar el sobreendeutament familiar.
b)    Dació en Pagament retroactiva.
c)    Augment d’un 50% de l’IBI als pisos buits de bancs i caixes per afavorir que arribin a un acord amb el propietari-deutor.
Les intervencions de les entitats són molt critiques. Els Serveis Socials, que haurien de resoldre la situació de les persones en procés de desnonament, estan desbordats i exigeixen solucions urgents.
PROPOSICIÓ PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT A NOU BARRIS.
L’educació pública començarà el curs 2012-2013 a Nou Barris amb el tancament dels grups de P-3 al CEIP s Josep Oriol i de 1er d’ESO a l’Institut Pablo Ruíz Picaso, la reducció de plantilles, substitucions i recursos econòmics, l’increment d’alumnes per aula, la implantació de taxes als Cicles Formatius...
ICV-EUiA presentà una Proposició defensant l’educació pública i de qualitat a Nou Barris, rebutjant totes les retallades dels governs municipal de Barcelona, català i espanyol i exigint el manteniment de la quantitat i qualitat de tots els serveis i centres públics educatius a Nou Barris, especialment al CEIP SANT JOSEP ORIOL i l’IES PABLO RUÍZ PICASSO.
Resultat: Aprovada.
Recolzament: ICV-EUiA, PSC.
En contra: PPC, CiU.
PROPOSICIÓ SOBRE POLÍTIQUES ACTIVES D’OCUPACIÓ.
La proposició es va presentar pel GM del PSC, que ha acceptat un afegit complementari de recolzament a la tasca de Barcelona Activa  feta a proposta per ICV-EUiA.
Resultat: Aprovada.
Recolzament: ICV-EUiA, PSC.
En contra: CiU, PPC.
PREC PER RESPOSTA ORAL PER MANTENIR LES POLÍTIQUES DE LLUITA CONTRA L’ATUR I CONTRA LA REDUCCIÓ DE RECURSOS A BARCELONA ACTIVA.
Nou Barris, amb una taxa d’atur molt superior a Barcelona i Catalunya, necessita formar i donar l’oportunitat de treballar als seus ciutadans, però CiU redueix el pressupost de Barcelona Activa, justament quan la seva tasca és més necessària que mai.
El GM d’ICV-EUiA reclamà al govern municipal que mantingui la tasca de Barcelona Activa, les seves polítiques actives d’ocupació i l’actual plantilla sense cap retallada.
CiU argumenta que no n’hi ha diners per a subvencions i el PP diu que ha baixat l’atur (???????).
PREGUNTES SOBRE LES MULTES IMPOSADES A PERSONES I ENTITATS DE NOU BARRIS PER EXERCIR  LES SEVES LLIBETAT D’EXPRESSIÓ I MANIFESTACIÓ.
ICV-EUiA ha preguntat a l’equip de govern del Districte per les multes a persones i entitats de Nou Barris per exercir els seus drets a la llibertat d’expressió i manifestació contra les retallades fetes pels governs Central i de la Generalitat, si pensava retirar les multes i com pensava garantir en el futur el dret de la ciutadania i entitats cíviques de Nou Barris per exercir les seves llibertat d’expressió i de manifestació.
Les respostes de l’equip de CiU a Nou Barris: encara no hi ha multes fermes doncs estan en tràmit; si s’han violat els drets a la llibertat d’expressió i manifestació es pot denunciar davant la Fiscalia i els diuen que s’ha impedit la circulació d’ambulàncies i els bombers, el que ha estat desmentit per les entitats, doncs sempre han pogut passar i les manifestacions ha estat comunicades oralment i de caire pacífic.
SEGUIMENT D'EXECUCIÓ DE LA PROPOSICIÓ CANVI DE NOM A LA PLAÇA DE LA REPÚBLICA.
A la petició d’informació sobre l’estat de l’acord per canviar de nom de la plaça Llucmajor a plaça de la República, el govern de CiU a Nou Barris respon: En compliment de l’acord del Consell Plenari de 08/05/12, el govern del Districte ha traslladat l’acord a la Tercera Tinença d’Alcaldia, per tal que, a la vegada, ho traslladi a Alcaldia.
Si voleu llegir el contingut de les propostes i preguntes presentades per la coalicio ICV-EUiA al Consell de Districte de Nou Barris, podeu seguir aquest enllaç:

No hay comentarios:

Publicar un comentario