15 abr 2012

ICV-EUiA demana el canvi de nom de la plaça Llucmajor per plaça de la República.


El grup municipal d’ICV-EUiA a l' Ajuntament de Barcelona ha presentat un PREC, que s'inclourà a l'ordre del dia a la propera comissió de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, del proper dimarts 17 d'abril. Aquest prec, demana al govern municipal que d’“insti a la Ponència del Nomenclàtor a reconsiderar el canvi de denominació de la Plaça de Llucmajor per Plaça de la República” a Nou Barris.

El grup municipal d'ICV-EUiA al Consell de Districte de Nou Barris també hem presentat una PROPOSICIÓ en que demanem que el Ple del Consell de Districte de Nou Barris acordi el canvi de nom de la Plaça Llucmajor per Plaça de la República i insti a l'alcalde de Barcelona a que exerceixi les seves competències i procedeixi a fer efectiu aquest canvi.

La coalició ICV-EUiA trasllada així al govern de Xavier Trias la demanda formulada per la Taula de Nou Barris per la República, que integren diverses entitats veïnals, culturals i defensores de la recuperació de la memòria històrica, i de la que també formem part, sumant-se a d’altres iniciatives impulsades per la coalició, com la que va propiciar la retirada de l’Estàtua de la Victòria a la confluència de l’Avinguda Diagonal i el Passeig de Gràcia.

“En el conjunt d’actuacions per a la preservació de la memòria històrica, els elements simbòlics també són rellevants”, ha assegurat la portaveu adjunta del grup municipal, Isabel Ribas, per qui “és de justícia que la ciutat recordi el llegat del seu passat republicà dedicant-li un espai rellevant, com és aquesta plaça, que ja acull en el seu centre el monument a la República”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario