26 feb 2011

CRÒNICA DELS PRIMERS 60 DIES DE GOVERN DE CIU.

UNA CATALUNYA MILLOR... PELS PODEROSOS.

Després de dos mesos al Govern, CiU ens mostra la política de dretes i les retallades socials que amagava als catalans. Veiem alguns exemples.

El conseller de Salut atura la construcció d’hospitals públics per enviar més malalts als centres privats (cobrant diners públics), vol vendre els edificis a un banc/caixa (per pagar un lloguer de per vida), que tornem a pagar (ja ho fem amb els impostos) pels serveis sanitaris: visites mèdiques, intervencions i estades hospitalàries. Després d’enfonsar la Sanitat Pública, què proposa el conseller? Apunteu-vos a una Mútua Privada, oblidant que discriminen als malalts crònics i pugen les quotes a la gent gran.

Ensenyament retalla un 19 % dels pressupost pels centres públics (el que afectarà a la neteja, equipaments...), al temps que manté subvencions a les escoles d’elit. Es carrega el programa de digitalització  de les aules, fent de l'enseñament públic un servei de segona divisió.

Per afavorir els grans magatzems, CiU vol obrir 12 festius, perjudicant els treballadors i els petits comerciants dels barris. Territori i Sostenibilitat estudia pujar el preu de l’aigua, ajornar la construcció de la L9 i endarrerir projectes de la Llei de Barris (Ciutat Meridiana, Roquetes i Torre Baró). Cultura retalla fons als equipaments culturals i Justícia en advocats del torn d’ofici.

El conseller d’Empresa i Ocupació és comprensiu amb Yamaha al acomiadar 400 treballadors, malgrat els beneficis. Benestar Social no vol complir la Llei de la Dependència de les persones amb grau moderat.

Safari de pijos amb arcs i fletxes pels barris de Canyelles, Roquetes, Torre Baró i Ciutat Meridiana? Aquest és el pla de CiU per controlar els porcs senglars a Collserola, sense tenir present la seguretat dels veïns ni el patiment innecessari dels animals.

Super Puigman, conseller d’Interior, tindrà ma dura contra els moviments reivindicatius però no ha dit res de perseguir futurs casos Palau o Pretòria. Ha derogat el Codi Ètic dels Mossos d’Esquadra i el que és més greu: el Pla de Seguretat contra la Violència Masclista. Ja hem parlat en una altra ocasió de la fi dels 80 km/h a les entrades a Barcelona i com aquesta mesura ha estat criticada per metges, víctimes d'accidents i malalties pulmonars, la DGT, ecologistes... per les conseqüències negatives de la contaminació sobre la salut dels barcelonins.

Oriol Pujol pensà que els empleats de la Generalitat han de fer penitència per treballat set anys pel Govern d’Esquerres i els amenaça amb no pagar les seves nòmines.

A la campanya, la dreta (CiU, PP i Ciutadans) i els seus mitjans de comunicació, lloaven la reducció del nombre de funcionaris. CiU ho possa en pràctica i no cobreix les vacants de professors (2.045 places menys a secundària), personal sanitari (2.000 professionals sanitaris), mossos d’esquadra (200 menys), a jutjats (134) i escoles bressol.

A CiU no l’importa les conseqüències d'aquestes mesures sobre els ciutadans, que veuran degradar-se Serveis Públics fonamentals: Ensenyament, Sanitat, Justícia, Seguretat... Si algú es pensava que tenir menys empleats públics era una altra cosa, anava ben errat, doncs la majoria estan dedicats a tasques socials y de serveis als ciutadans.

I a l’oposició? El PSC no exerceix, el PP demana més polítiques de dretes i ERC/SI parlen de les candidatures per les municipals.

Solament ICV-EUiA defensa polítiques socials pels ciutadans i denuncia els atacs de l'Esta Social i la privatització dels Serveis Públics catalans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario