29 nov 2010

TROBADA AMB L'ASSOCIACIÓ VEÏNAL DE TORRE BARÓ.


El dimarts 9 de novembre s'han trobat l'Associació Veïnal de Torre Baró i en Jordi Miralles,  acompanyat per Isabel Ribas (Coordinadora d'EUiA de Barcelona i Delegada de Salut de l' Ajuntament de Barcelona) i Mónica Palet (consellera al Consell de Districte de Nou Barris d'ICV-EUiA), juntament amb  delegacions d'EUiA (Pere Fernàmdez, Juan Garcia i Paco Villarrasa, que alhora es membre d’aquesta Associació Veïnal) i d' ICV (Josep Lledó i Arelis).

L’Associació Veïnal de Torre Baró ha mostrat la seva preocupació pel futur del barri. En especial pel que fa a l’habitatge i a infraestructures urbanes i de transport. I ha manifestat allò que per l’associació constitueix una protesta reiterada davant el Consell de Districte de Nou Barris: la necessitat d’un PERI actualitzat que contingui criteris clars, objectius i transparents respecte a la demolició per ruïnosos, conservació i/o remodelació dels habitatges de la zona 3 de Torre Baró.

Jordi Miralles ha proposat a l’ Associació Veïnal de Torre Baró que, més enllà de la protesta, articulí una proposta “la plataforma reivindicativa de conveni de barri” que sigui recolzada pel veïnat i amb la qual pugui dialogar amb el Consell de Districte de Nou Barris i els seus grups municipals.


Al mateix temps, Jordi Miralles i Isabel Ribas han expressat dos compromisos amb l’ Associació Veïnal de Torre Baró:

1. Contribuir a esclarir els criteris pel quals un habitatge es catalogat de construcció ruïnosa, de construcció de curt termini de vida o de construcció amb futur viable.

2. Quines previsions existiesen de nous recorreguts ampliats de bus de barri, per tal cobrir zones del barri sense transport públic actual.

Isabel Ribas ha animat a l’ Associació Veïnal de Torre Baró a desenvolupar i exigir una proposta d’ Inversions quantitativa i qualitativa (prioritats, orientació, qualitat,…)

Des del territori, Mònica Palet (consellera al Consell de Districte de Nou Barris d'ICV-EUiA), ben coneixedora de la Zona Nord de Nou barris i dels seus problemes, ha proporcionat informació, mostrant que l’equip de govern d’esquerres municipal es plural i que la Coalició està disposada a dialogar amb l’ Associació Veïnal de Torre Baró.

Pere Fernàndez ha animat a l’ Associació Veïnal a trobar els mecanismes per a elaborar un Pla Estratègic de barri, que plantegi quin barri futur volen i necessiten de forma global i parametritzada (habitatge, infraestructures, salut, educació, treball, serveis socials, cultura, esports,….).

Finalment, des de la funció de mobilització política i social constitutiva de l’ADN de la Coalició ICV-EUiA, comple-mentària a la gestió institucional, ha demanat a l’ Associació Veïnal de Torre Baró que jugui un paper més important en l’articulació de l’esquerra social de Nou Barris i de major contribució als marcs conjunts de treball a Nou Barris entre esquerres socials i esquerres politiques, per a la defensa dels drets socials i per a que el veïnat de Nou Barris, victima i no responsable de la crisi, no acabi pagan la factura de la crisi que han emès aquells que si l’han provocada.

La trobada va concloure amb agenda de treball futur per ICV-EUiA respecte als temes assenyalats i amb properes reunions conjuntes de seguiment, treball i diàleg.

No hay comentarios:

Publicar un comentario