17 nov 2013

Ple Extraordinari del Districte de Nou Barris: ICV-EUiA despulla el projecte de CiU pel Pressupost del 2014

El passat 5 de novembre es va realitzar el Ple Extraordinari del Consell de Districte de Nou Barris corresponent a la presentació, debat i votació del Projecte de Pressupost 2014, el·laborat pel govern municipal de CiU-Trias.

Nou Barris i vuit Districtes més (9 districtes de 10) van votar en contra (“informar Desfavorablement”) al Projecte CiU de Pressupost 2014. 
 
Sens dubte, CiU volia passar de puntetes i ràpidament per aquest debat de Pressupostos. Tant és així que no tan sols han elaborat un Projecte de Pressupost sense diàleg amb altres grups municipals, sinó que, més enllà, no han volgut dialogar ni de la regulació del temps de debat al Ple Extraordinari del Districte de Nou Barris. 
 
Com ja sabíem prèviament, el govern CiU Nou Barris va incomplir l’ordre del dia de la convocatòria del Ple, tot no presentant el Projecte de Pressupost Nou Barris 2014. 
 
Durant el Ple Extraordinari, diferents intervencions ciutadanes es van queixar de: 
 
a) La molt insuficient DIFUSIÓ de la Convocatòria del Consell Extraordinari 
 
b) La nul·la documentació del Pressupost entregada a la ciutadania i a les Entitats. 
 
c) La impossibilitat de visualitzar les dades projectades pel govern CiU (uns quants "pantallazos" del Resum Executiu). 
 
Com a novetat a destacar, el Grup Municipal ICV-EUiA, i amb sorpresa positiva del veïnat assistent, va utilitzar indirectament la pantalla de projecció audio-visual del Plenari. La Junta de Portaveus va donar llum verda (amb l’únic vot contrari i enrabiat de CiU) a la petició d’ICV-EUiA de poder demanar la projecció de les pàgines del Pressupost indicades pel nostre Grup Municipal.  ICV-EUiA va enfocar llum a determinades partides del Pressupost. 

El nerviosisme de CiU al llarg del debat va ser evident. Des del portaveu del grup municipal CiU a la Regidora Rognoni que va tancar el darrer torn d’intervencions acusant al Grup Municipal d’ICV-EUiA Nou Barris de manipular el Pressupost. 
 
A continuació, trobareus dos documents, d’elaboració pròpia, que van ser la base de la intervenció de Pere Fernàndez, en nom del Grup Municipal ICV-EUiA, al debat de Projecte de Pressupost 2014, del Ple Extraordinari del Districte de Nou Barris: 
 
1. Document base de la Intervenció d’ICV-EUiA Nou Barris al Projecte de Pressupost 2014 (Barcelona i Nou Barris):
 
 

2. Resum de la intervenció d’ICV-EUiA Nou Barris al Projecte de Pressupost 2014 (Barcelona i Nou Barris):

 

http://elbarrialplenari.files.wordpress.com/2013/11/resum_del_document_base_intervencio_icv-euia_nou_barris_pressupost_2014_bcn_i_9b-c.pdf

No hay comentarios:

Publicar un comentario