31 oct 2013

Nou Barris: més empobrit social i democràticament

La ciutadania de Nou Barris viu i pateix en carn pròpia com la crisi-estafa no toca fons i s'aprofita per seguir practicant noves involucions en drets i llibertats. Aquest Nou Barris real, es voluntària, explícita i reiteradament ignorat als informes, orals i mai prèviament coneguts, que fa la regidora de CiU als Plenaris de Nou Barris: el del mes d'octubre no ha estat l'excepció.

Un cop més, ICV-EUiA hem presentat el nostre contra-Informe, amb un relat alternatiu. Hem fet la descripció detallada del Nou Barris real ignorat. Hem evidenciat el menysteniment de la regidora de CiU a les recomanacions i peticions que la Síndica de Greuges de Barcelona formula al govern municipal i hem exigit a aquesta regidora que transformi en acció de govern les peticions de la Síndica.

Hem denunciat que la senyora Rognoni ni és valenta en l'exigència a altres administracions, ni coherent amb les mesures de govern que presenta. Tres exemples:

a) Va presentar el Pla d'Inclusió Social de Nou Barris i no ha exercit cap lideratge en les polítiques socials. Com a mostra, a la Zona Nord de Nou Barris s'ha generat autoorganització social davant el problema de la pobresa alimentària sumada a la insuficiència de recursos i de resultats de l'acció del govern municipal de CiU.

b) Va presentar el "Pla Jove" de Nou Barris i dóna l'esquena a la multiplicitat de problemes de la joventut i a la contrareforma i retallada educativa.

c) Va presentar programes per a la Promoció de l'Envelliment Actiu i resta callada davant la retallada de les pensions i dels recursos a la "Llei de la Dependència".

La regidora de CiU, que va incloure al seu Informe al Plenari un capítol sobre seguretat, va voler ocultar la seva visió repressiva d'aquesta qüestió, una visió que és compartida amb el PP.
Constatadament, Rognoni té por a la democràcia, al debat, a la participació i a la ciutadania:

a) limita l'accés a les Audiències Públiques i ordena un desplegament policial per fomentar la por, amb voluntat d'emmordassar i fer callar a la ciutadania.

b) menysprea i limita la participació. La consulta zero als Consells de sectors i barris afectats per la regulació de la normativa de terrasses, n'és un clar exemple. Així ho hem denunciat a la proposició d'ICV-EUiA, aprovada al Ple, que insta al govern CiU a convocar els esmentats consells de participació.

Nou Barris pateix, lluita i tornarà a vèncer !!!

Pere Fernàndez i Armengot
Portaveu Adjunt d'ICV-EUiA
Consell de Districte de Nou Barris

No hay comentarios:

Publicar un comentario