11 nov 2011

ACTE CENTRAL DE CAMPANYA D'ICV-EUIA A NOU BARRIS: RESCATEM LES PERSONES, NO ELS BANCS. QUE PAGUI MÉS QUI MÉS TÉ.



Ha comptat amb les intervencions del professor de la UAB Albert Recio, el president del grup municipal, Ricard Gomà, i el coordinador general d’EUiA i diputat, Jordi Miralles, i l’ha presentat el conseller de districte i candidat, Pere Fernàndez.

El candidat a les generals d’ICV-EUiA de Nou Barris i conseller del Districte, Pere Fernàndez, ha presentat aquest divendres l’acte central de campanya i ha explicat que la coalició ha optat per la proximitat amb actes temàtics, als quals intervé un(a) convidat(da) social que audita políticament el grau de compliment del contracte amb la ciutadania signat al març de 2008 (programa de les anteriors eleccions generals) i de la proposta de contracte 2011-2015 (programa electoral per les eleccions del 20-N). Fernândez ha agraït el treball dels equips de campanya, de candidat/es i direccions d’ICV-EUiA i dels i les convidats(des) socials que, amb una auditoria política crítica, rigorosa i honesta, estan possibilitant aprenentatge, complicitats i innovació política. També ha aprofitat per a respondre a les declaracions antidemocràtiques i estigmatitzadores de Duran i Lleida respecte de Nou Barris i de les esquerres. A l’acte s’ha recordat i homenatjat a Trini Gallego que, com milers de persones, expressen la dignitat de la política.

El primer ponent, el professor d’Economia i dirigent veïnal de Nou Barris i la FAVB, Albert Recio, ha donat eines pedagògiques per entendre la crisi i per a entendre les diferents respostes possibles a la mateixa (la resposta neoliberal i la resposta social d’esquerres). Des del rigor ha explicat el problema del deute, dibuixant el deute privat, i no el públic, com el més important i preocupant. Ha caracteritzat els problemes estructurals de l’economia catalana i espanyola i ha explicat les necessitats de canvis en el model productiu, el model energètic i la formació professional. Canvis que no es poden abordar sense una reforma fiscal i del sistema financer. Recio ha qualificat la proposta d’aquestes dos reformes com “autèntiques batalles culturals i polítiques.”

Ricard Gomà, per la seva part, ha felicitat la campanya electoral que es desenvolupa a Nou Barris, ha engrescat a mobilitzar a la gent d’esquerres, ha explicat diferents aspectes d’involució política i social del govern de dretes de la ciutat de Barcelona i ha situat diferents propostes d’ICV-EUiA per a fer front a les conseqüències de la crisi, com són la lluita contra l’atur i la defensa del dret a l’habitatge.

El coordinador general d’EUiA, Jordi Miralles, ha qualificat les declaracions de Duran i Lleida com pròpies d’un dretanós, carca i masclista. Ha fet un repàs pels temes d’actualitat, ha fet un balanç de la involució política i social de Catalunya amb les polítiques del govern Mas i ha caracteritzat els temes claus que seran decisius en la propera legislatura espanyola, i que ens juguem a les eleccions del 20-N: democràcia o poder dels mercats, les relacions Catalunya-Espanya, la consolidació del procés de pau a Euskadi, l’evolució d’Europa i el model neoliberal o social de sortida de la crisi. Ha conclòs la seva intervenció fent una crida, en homenatge a Trini Gallego, a que els hereus del franquisme, que la va empresonar a ella, la mare i l’avia, no guanyin les eleccions del 20-N.

L’acte s’ha conclòs amb una crida a fer del 20-N una carrega de vots, una carrega de piles, per a continuar, a partir del 21-N treballant amb la màxima força possible.

No hay comentarios:

Publicar un comentario