30 ago 2014

La lluita per la Sanitat Pública no es pot aturar: el 3 de setembre concentració davant el Parlament i assemblea conjunta a Bellvitge



Les persones treballadores i activistes en defensa de la Sanitat Pública porten mobilitzats tot el període estiuenc per denunciar el caos als serveis d’urgències dels hospitals catalans com a conseqüència de les retallades i el tancament de plantes. Recentment van ocupar el CatSalut i, unes 150 persones, es van concentrar el 26 d’agost davant el Parlament, el dia que la Diputació Permanent del Parlament, votava la petició de compareixença del conseller de Salut, Boi Ruiz, sol·licitada pel grup d’ICV-EUiA.


Boi Ruiz, després de justificar les retallades de CiU i carregar contra Dolors Camats per demanar la compareixença, s’ha vist obligat, per les mobilitzacions socials i la pressió institucional, a donar explicacions a la Comissió de Salut del Parlament de Catalunya el pròxim 3 de setembre.

El conseller ha de retre comptes de les conseqüències de les retallades pressupostàries i de la seva política privatitzadora i, també, ha de rectificar per preservar el model públic de Salut, la seva qualitat i recuperar, en el Pressupost 2015, els 2.000 milions d’euros (el 16%) retallats a la Sanitat.

Per això no ens podem aturar i animem a les persones d’ICV-EUiA a recolzar les accions previstes pel dimecres 3 de setembre, convocades per la Coordinadora d’Entitats de Sap Muntanya, la Plataforma pel Dret a la Salut (PDS: Dempeus, CAPS, la FAVB i Salut Litoral...), sindicats i activistes del 15M:

16 h nova concentració davant el Parlament de Catalunya (Parc de la Ciutadella) coincidint amb la reunió de la Comissió de Salut.


17:15 h és marxarà cap a Bellvitge.

18 h es fa una assemblea conjunta a l’Hospital de Bellvitge per a tots els hospitals, associacions, plataformes, usuaris… per programar respostes, alternatives, accions i mobilitzacions en defensa de la Sanitat Pública.




No hay comentarios:

Publicar un comentario