30 jul 2014

Rescatar les persones i defensar el Nou Barris públic

Al Ple de juliol del Consell de Districte de Nou Barris, a l'exterior una acampada de famílies desnonades. Abans d'iniciar-se el Ple, compromís d'ICV-EUiA Nou Barris d'interpel·lar a la regidora executiva de CiU perquè expliqui en quina situació es troben aquestes famílies. També reclamem la convocatòria urgent del Consell de Seguretat per abordar la denúncia d'intervenció de "matons" (6 i 7 de juliol) per expulsar a famílies sense sostre, ocupants durant 48 hores de diversos habitatges buits al barri de Porta. A més de la intervenció social en cada desnonament, cal disputar el poder polític per tal d'imposar democràticament el dret efectiu a l'habitatge. Per això, treballem de valent per un espai de confluència de l'esquerra alternativa, amb una candidatura unitària per guanyar Barcelona.
 
Per a les persones grans, defensem Tolerància Zero als maltractaments i tots els drets. Recolzem la doble petició, formulada per la Comissió de la Gent Gran de Nou Barris, d'entrada immediata en funcionament de la residència de Prosperitat i la construcció del nou casal per a gent gran del Turó de la Peira.
 
A Nou Barris, amb l'atur més alt de Barcelona, ens felicitem pel programa "Bons Compromís", per fomentar la contractació de persones amb difícil accés al mercat laboral. Però assenyalem que arriba 3 anys tard, que NO s'emmarca en un pla estratègic, no introdueix mesures de discriminació positiva envers les dones aturades majors de 45 anys, no incentiva la contractació indefinida, no premia a les empreses de la nova economia productiva, justa i sostenible. Trias-Rognoni no tenen cap estratègia d'ocupació, sinó d'economia especulativa, que generarà una futura bombolla hotelera.
 
Respecte al "Dispositiu especial d'estiu. Prevenció pobresa infantil a Nou Barris", afirmem que ha estat possible gràcies a la pressió que han exercit els múltiples actors de l'àmbit educatiu i social. Denunciem que la regidora de CiU no aporta les dades d'evolució de pressupost destinat ni de percentatge de cobertura de la població.
 
ICV-EUiA exigim l'execució de l'acord municipal que insta al govern a engegar el procés participatiu per al pressupost 2015. Finalment, a proposta d'ICV-EUiA, el Ple de Nou Barris, davant la degradació de la qualitat del servei d'autobús a la Zona Nord, acorda instar a TMB a realitzar l'explotació directa de les línies 80-81-82 i 83.

Pere Fernàndez i Armengot
Conseller d'ICV-EUiA
Districte de Nou Barris

No hay comentarios:

Publicar un comentario