18 abr 2013

L'aluminosi de Trinitat Nova i el Rec Comtal de Vallbona protagonistes a l'Ajuntament de Barcelona

 
Avui 18 d'abril, l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició d'ICV-EUiA per desencallar el reallotjament pendent  de les 133 famílies afectades per la aluminosi a Trinitat Nova.
 
La comissió d'Hàbitat Urbà ha aprovat avui una proposició presentada per ICV-EUiA que reclama a la Generalitat el compliment del conveni amb l'Incasòl per al reallotjament de les famílies de Trinitat Nova que residien en habitatges afectats per aluminosi. La regidora Janet Sanz ha recordat que "dels més de 900 habitatges previstos en el conveni, encara n'hi ha pendents 133, però la Generalitat ja ha comunicat a les famílies afectades que només en construirà 13".
 
"Cal exigir a la Generalitat que compleixi", ha assegurat Sanz, "i si no ho fa, l'Ajuntament ha de trobar la solució per fer efectiu el projecte íntegre de manera immediata", tal com recull també el text de la proposició aprovat. "Seria una irresponsabilitat no complir aquest compromís, perquè la gent no pot esperar més, s'estan sentint menystinguts i oblidats per l'administració", ha remarcat Sanz.
 
La coalició ha demanat també una compareixença del govern per conèixer les actuacions previstes per a la preservació i millora del Rec Comtal al barri de Vallbona. Sanz ha destacat que aquest pas es troba en "un estat de conservació que no és l'adequat per a l'ús que en fan els veïns i veïnes, ja que no disposa de senyalització, pavimentació, il•luminació i elements de seguretat com baranes", i ha instat el govern a adequar l'espai i a posar-lo en valor pel seu caràcter històric.

No hay comentarios:

Publicar un comentario