20 ene 2013

Les retallades a BTV i 9b TV silenciaran les veus dels barris.

Des de fa 30 anys Barcelona Televisió, BTV, és la televisió local de Barcelona i la veu dels nostres barris. Nou Barris Televisió, 9bTV, ens ha informant des de la proximitat, la independència, la professionalitat i el compromís dels problemes i lluites veïnals del nostre districte.
 
L’Ajuntament de Barcelona vol retallar un 50% del pressupost de les televisions de districtes, abocant-les al tancament, privant a la ciutadania d'un mitjà de comunicació proper i amb voluntat de servei públic.
 
Com ells mateixos professionals diuen: “Donem veu a veïns i entitats de tots els barris de Barcelona, sovint sense presència a la majoria de mitjans de comunicació. Som els responsables directes del programa Infobarris de BTV. Un espai diari dedicat a la informació més propera gràcies al contacte personal amb el teixit associatiu i veïnal.
 
Donem cobertura a les festes majors dels barris, seguim els plenaris i les audiències públiques, mostrem les tasques de les entitats, expliquem les reivindicacions veïnals, és a dir, tot allò que passa als barris. A més, fem continguts per als informatius diaris de la cadena per contribuir a l’esperit local que creiem que ha de tenir BTV”.
 
Al Ple municipal de Barcelona, ICV-EUiA es va mostrar contrària a aquestes retallades des de el primer dia. Ricard Gomà (ICV-EUiA) va titllar d’injusta la retallada del pressupost de BTV. ICV-EUiA ha advertit a CiU que BTV “forma part del model de ciutat i no es pot modificar sense un ampli consens”:
La Coordinadora d'Entitats i Associacions de Veïns de Nou Barris dóna suport a les televisions de districte i la informació de barri que aquestes elaboren diàriament: "La televisió de Nou Barris ha estat sempre un altaveu potent de la veu dels veïns":
Les retallades de BTV silenciaran les veus dels barris.
Des d’ICV-EUiA a Nou Barris ens solidaritzem amb els professionals de BTV i 9b Televisió. Per aquesta raó, us volem fer arribar la informació dels treballadors i treballadores que donen veu als barris des de fa 30 anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario