28 may 2011

A NOU BARRIS LA CAMPANYA L’HA GUANYADA ICV-EUiA I LES ELECCIONS L’ESQUERRA PLURAL, QUE ES REEQUILIBRA CAP A L’ESQUERRA, AMB L’AUGMENT D’ICV-EUiA.

A NOU BARRIS: ICV-EUiA HEM GUANYAT LA CAMPANYA I HEM PRES NOTA DELS MISSATGES REBUTS DE L’ESQUERRA SOCIAL NOU BARRIS: NOU ESCENARI I NOUS REPTES PER ICV-EUiA.

ICV-EUiA ha fet una campanya electoral amb una intensitat i un desplegament territorial, d’imaginació i d’esforços personals sense precedents en els seus 8 anys d’història.


La quantificació de 98 accions electorals pròpies (a les quals hem de sumar la participació a 7 accions d’àmbit ICV-EUiA Barcelona i a l’acompanyament a 18 accions associatives socials i/o unitàries polític-socials) en un període de quinze dies de campanya, no tan sols en un multiplicador per 10 de campanyes anteriors, sinó que ha suposat la campanya quantitativa superior a les de les altres candidatures, incloent-hi PSC, CiU i PP. Així ha estat reconegut pels adversaris polítics.

Una campanya a la qual hem patit agressions verbals i físiques, de sectors de l’electorat de la dreta dura. No sos comportaments imputables a la direcció del PP, però si es aquesta responsable, per acció o omissió, de corrupció política, d’embrutar la política, d’un discurs autoritari i de no haver contribuït, ans al contrari, a generar una cultura democràtica.

Una campanya que ha originat nerviosisme també en altres forces de l’esquerra, que en comptes d’amoïnar-se per un augment d’ ICV-EUiA, hagueren d'haver capgirat la seva pròpia campanya minimitzada, amagada, grisa, desmotivada, submisa i resignada a l’entrega de claus de la ciutat a la dreta que Tria desmantellar el sector públic i recepta retallades democràtiques i socials, de drets i prestacions públiques a la ciutadania.

Aquesta dreta que no li tremolarà els pols en receptar retallades de drets i prestacions públiques a la ciutadania, a la que emergeixen gestos autoritaris d’apel•lació a la majoria silenciosa, que no sap escoltar ni vol dialogar i que no descarta pactes amb el PP, ha volgut passar de puntetes per Nou Barris, per no fer massa soroll, amb por a generar respostes populars de rebuig i conscients de l’atac a les classes populars que viuen a districtes com Nou Barris.

ICV-EUiA volem agrair i felicitar aquest desplegament d’esforços personals a les afiliacions d’ICV i EUiA i d’amics i amigues de la Coalició. Volem felicitar a apoderats/des; a la candidatura de Nou Barris; a la direcció de la comissió electoral de Nou Barris.

En paral•lel a aquesta campanya electoral intensisima, ICV-EUiA de Nou Barris, com a espai comú de treball polític i polític social quotidià, ha continuat desplegant la seva tasca en marcs unitaris, com a la Taula de Nou Barris per la República. Hem impulsat una cita previà a Nou Barris, oberta a convertir-se en autoconvocatoria de totes les esquerres politiqueges i socials, per anar a la manifestació del 14-M. Igualment, homes i dones d’ICV-EUiA han continuat el seu treball, aportació i compromís amb entitats, activitats i projectes de les esquerres socials de Nou Barris. Així, homes i dones d’ICV-EUiA hem participat, acompanyat i reforçat al naixement i primers passos de l’ Associació Nou Barris per la República. Com també, , homes i dones d’ICV-EUiA de Nou Barris hem participat i acompanyat, a títol individual i respectuós, el moviment d’indignats i la mobilització a Plaça Catalunya.

I hem impulsat una trobada de persones del món associatiu de Nou Barris amb ICV-EUiA i els/les seus/ves candidats/es. Una trobada que expressa simpatia de moltes persones del mon associatiu cap ICV-EUiA, però, alhora exigència. Ens han expressat opinions, reptes i mirades socials crítiques. Prenem bona nota dels missatges rebuts.

NOU BARRIS: ELS RESULTATS ELECTORALS.

L’index d’abstenció electoral de Nou Barris, baixa respecte al 2007. Tot i així es del tot preocupant que els treballadors i les treballadores de Nou Barris, s’abstinguin en un 52,36% d’utilitzar el vot com a arma i eina de canvi de polítiques.


L’ increment del vot en blanc expresa un toc d’atenció de persones que necessiten recuperar la confiança en la política i la confiança en una opció política d’esquerres.

A Nou Barris, guanyem les eleccions les esquerres plurals, que quedem re equilibrades cap a l’esquerra. Tant CiU com la suma CiU+PP continuen essent minoria a Nou Barris.

Els resultats d’ICV-EUiA a Nou Barris (9,71%) s’apropen a la mitja barcelonina (10,39%). I, en quant a tendències, per primer cop ICV-EUiA a Nou Barris incrementa més el vot (1,14 punts) que la mitja barcelonina (1,04 punts)

NOU BARRIS: PERQUÈ AUGMENTA ICV-EUiA ?

A l’anàlisi de les reflexions entorn a l’augment d’ICV-EUiA al conjunt de la ciutat de Barcelona, que també son interpretativament aplicables a Nou Barris, volem assenyalar elements interpretatius propis del territori:

• Una campanya sense precedents

• La campanya més gran de totes les candidatures

• Una aposta clara per la visualització de la candidatura de Nou Barris

• Una candidatura de Nou Barris coneguda i amb capacitat d’acció política

• Major presència, que al 2007, de candidats-es de Nou Barris a la candidatura de Barcelona (tot i les interrogants i queixes rebudes entorn perquè no estar en llocs més destacats de la llista)

• Una candidatura de Nou Barris que visualitza la política no professionalitzada

• Un increment del treball de persones d’ICV-EUiA en l’associacionisme de l’esquerra social

• Un bon treball d’ICV-EUiA en marcs unitaris

• Una caracterització d’ ICV-EUiA com a espai comú i compartit de treball polític i polític-social quotidià (que inclou, com a una feina més el treball institucional).


NOU ESCENARI


Com hem dit, a Nou Barris, guanyem les eleccions les esquerres plurals, que quedem reequilibrades cap a l’esquerra.

Els resultats electorals impliquen que l’aplicació a Nou Barris de les politiques de retallades als drets socials, als serveis públics i al caire social de la democràcia les hauràn de prendre el govern CiU (amb la suma pública o amagada de + PP) de Trias des de la “Casa Gran” i vindran des de la “Casa Gran” dictades a Nou Barris, perquè al Consell de Districte de Nou Barris, CiU estarà en minoria i fins i tot la suma CiU+PP estaran en minoria.

Que tinguin clar que front a qualsevol mesura de política anti-social i de dretes comptaran amb l’oposició contundent d’ ICV-EUiA, que treballa ja des d’avui, per ser govern d’esquerres transformador al 2015.

NOUS REPTES

Com hem dit línies enrere, prenem bona nota dels missatges rebuts des de veus de les esquerres socials.

I ens marquem els següents reptes, que son alhora, compromisos de treball:

• Cercarem espais i formules per a un diàleg fluït i permanent. Treballarem per repolititzar la societat (fer apropar més la política a la ciutadania) i fer més social la política.

• Posarem molt en valor el treball polític-social al carrer.

• Guanyarem en visualització de l’activisme polític voluntari (més necessari que mai en moments de crítica i desconfiança a la política professionalitzada)

• Impulsarem que més persones d’ICV-EUiA aportin temps, coneixements, experiència i capacitat de propostes a l’associacionisme de l’esquerra social.

• Obrirem encara més ICV-EUiA de Nou Barris per cercar formules de vinculació-participació dels i les votants. Un “Espai Participatiu de Votants” on, 3-4 vegades a l’any ens escoltem, parlem, dialoguem, impulsem propostes de treball i fem balanç de l’activitat desenvolupada.

• Contribuirem amb d’altres persones i organitzacions d’esquerres a generar espais de participació democràtica i de transformació social.

• Contribuirem, ara també, les persones d’ICV-EUiA de Nou Barris, junt amb moltes altres, de forma individual i respectuosa, a l’extensió a Nou Barris del moviment dels indignats. Perquè per ser una veu d’esquerres més potent hem de saber escoltar, treballar humil i generosament, respectar i fer respectar la pluralitat dels moviments ciutadans i posar a la seva disposició coneixements, experiències i capacitat d’organització de la nostra gent.

Nou Barris, a 23 de maig de 2011

CONSELL DE GOVERN D’ICV-EUiA NOU BARRIS

No hay comentarios:

Publicar un comentario