24 ene 2011

EUROPA, CIU, DGT I ELS 80 KM/H A LES ENTRADES A BARCELONA.

La Comissió Europea  ha anunciat que denunciarà davant el Tribunal de Justícia de la UE si l'àrea metropolitana de Barcelona incompleix els límits de qualitat de l'aire establerts per la normativa comunitària.

La supressió dels 80 km/h a les entrades a Barcelona suposaria que la Generalitat de Catalunya hauria de pagar una quantiosa multa, al formar part d'un seguit d'iniciatives per reduir la contaminació i millora de la qualitat de l'aire, en compliment d'una Directiva europea.

Una altra institució, la Dirección General de Tráfico ha advertit al Govern d'Artur Mas  que si suprimeix el sistema n'hi haurà més accidents i algú haurà d'assumir la responsabilitat.


Tots aquests pronunciaments, provinents d'institucions gens sospitoses, donen la raó a les polítiques impulsades per ICV-EUiA a l'anterior Govern: els 80 km/h han demostrat la seva efectivitat al reduir un 11% les partícules nocives en suspensió i els morts en accident als trams afectats.

Darrerament semblava que CiU estava canviant la seva oposició radical i electoralista, però les noticies d'avui acaben amb aquesta esperança.

Joan Herrera ha demanat que no tingui pressa en retirar la mesura i que la decisió es prengui en funció de la salut i la seguretat de les persones i no els prejudicis ideològics.

No hay comentarios:

Publicar un comentario